De tuinen die in nieuwe woonwijken worden aangelegd zijn vaak niet meer zo groot. Ze veranderen steeds meer in buitenkamers.Ze zijn vaak besloten met overzichtelijke borders. Zo zijn ze gemakkelijk te onderhouden.

verpersoonlijking

De vaste planten worden aangevuld met seizoensproducten zoals tulpen, narcissen en druiven. De kwekers spelen hier op in en ontwikkelen steeds meer kleuraccenten. Hierdoor word het binnen nog meer verbonden met het buiten van de tuin. De tuinmeubels worden steeds comfortabeler. Bijna ieder huishouden heeft een loungeset in zijn tuin. Doordat buiten en binnen op elkaar gaan lijken worden de tuinen steeds persoonlijker ingericht.

landelijke tuinen

Deze trend van verpersoonlijking speelt niet alleen bij kleine dorpstuintjes. Steeds vaker zie je grote landhuizen die de gehele tuin aanpassen naar de stijl van het huis en bijvoorbeeld de stallen. Er wordt veel geld geïnvesteerd in materialen als bestratingen of een mooie afrastering.

Tuin als leefruimte

Zo wordt de tuin nog meer als voorheen de voornaamste leefruimte in de zomermaanden van de Nederlander. Er worden steeds meer attributen die voorheen puur voor binnen gebruik werden aangezien, naar buiten gehaald. Op veel plekken wordt zelfs de TV naar buiten gemanoeuvreerd. Daarnaast verschijnen in veel ruime tuinen ook nog zwembaden, hot tubs of andere luxe producten.

Het is dus wel duidelijk dat de Nederlander het genieten in eigen tuin steeds meer gaat waarderen, en bereid is om daar veel geld voor neer te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *