Wanneer u een mooie sierbestrating heeft aangelegd in uw tuin is de kans groot dat u ook wel eens last heeft gehad van mieren. Mieren bouwen graag nesten in de buurt van graspollen, maar hebben een voorkeur om hun nesten in de buurt van stenen of planken te bouwen.

Een mierennest bestaat ui een koningin en haar werksters, daarnaast zijn er vruchtbare mannetjes en vrouwtjes, die op speciale tijden ontwikkelen. Deze zijn er dus niet altijd. De vruchtbare mannetjes en vrouwtjes zijn de gevleugelde mieren en zijn dus niet altijd aanwezig. Wanneer de mannetjes en vrouwtjes gaan paren, doen zij dat in de lucht op een warme rustige dag, meestal midden in de zomer. Op deze dagen kan het krioelen van de vliegende mieren. De mannetjes mier heeft eigenlijk maar 1 taak en dat is de voortplanting, wanneer de paringsperiode voorbij is, sterft het mannetje en het vrouwtje bijt haar vleugels af en gaat vervolgens op zoek naar een plekje om haar eitjes te leggen.

Zeker in de zomer, kunnen mieren vaak veel overlast in en rondom uw tuin veroorzaken. Omdat ze graag onder straatstenen huizen, zullen ze vaak onder uw bestrating leven. Mieren worden aangetrokken door zoetigheid, let daarom altijd op dat u geen zoetigheid laat slingeren in en rondom uw huis, want voordat u het weet is er een hele kolonie mieren.

Mieren bestrijden

Mieren bestrijden, kunt u doen door verschillende middeltjes te gebruiken, er zijn verschillende sprays, poeders en spuitbussen, waarmee u het aantal mieren kunt beperken. Let hierbij op dat u u deze middelen op plekken plaatst waarbij de mieren veel activiteiten hebben, zoals de looppaden of ingangen tot hun kolonie.

De bekende wegmier die we het meeste in Nederland zien, is eigenlijk makkelijk zelf te bestrijden, wanneer je last hebt van andere tropische miersoorten zoals bijvoorbeeld Faraomieren, dan kun je het beste een mierenbestrijder in schakelen. Zij hebben de juiste kennis en producten om mieren te bestrijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *