Het trottoir blijft bij sommige mensen onvoorstelbaar netjes en het blijft er ongelooflijk mooi uitzien, terwijl het bij anderen nogal snel zijn glans verliest. Hoe komt dat nu toch? En hoe kan ik mijn trottoir mooi en schoon houden? Wel, dan is de trottoirband wellicht een goede oplossing. Hiermee kun je het trottoir er langduring mooi uit laten zien, zelfs wanneer er net een hevige storm voorbij is geraasd.

Wat is een trottoirband?

Deze banden worden ook wel opsluitbanden genoemd, deze zorgen er als het ware voor dat de bestrating wordt opgesloten, hierdoor krijgen gaten en kieren geen enkele kans.
Een trottoirband beschikt over diverse voordelen. Allereerst voorkomen deze banden vervelende en lelijke gaten en kieren tussen de tegels. Tevens kunnen ze er voor zorgen dat de tegels niet verschuiven, of dat ze gaan verzakken. Daarom zijn deze banden uitermate geschikt voor degenen die van plan zijn zelf een terras aan te leggen, of bijvoorbeeld ook een pad in de tuin. Ook verlengen de banden de levensduur van de bestrating. Dit alles tesamen maakt dat deze banden bijdragen aan het best haalbare resultaat voor uw terras.

De mogelijkheden zijn breed.

Tevens zijn deze banden er in verschillende soorten en maten, waardoor de mogelijkheden heel erg breed zijn, er is voor ieder terras wel een passend soort band. Ook kun je ze van verschillende materialen kopen. Het is verstandig om eens goed na te gaan welk soort opsluitband het best past bij de uit te voeren klus.
Ook een vrij essentieel punt, er moet zeker voor worden gezorgd dat de banden op de juiste wijze worden geplaatst en aangestampt. Op deze manier kan worden voorkomen dat een een rand kan ontsaan waardoor zowel smelt- als regenwater niet in staat is om weg te sijpelen. Wanneer de banden niet goed, of zelfs niet worden aangestampt, dan kan het zomaar gebeuren dat het terras na hevige regenval blank komt te staan.

Opsluitbanden nemen slordigheid weg.

Natuurlijk, niemand verplicht je op ze te gebruiken, maar dat ontdoet niets aan het feit dat een terras zonder oplsuitbanden er al snel aan bijdraagt dat de bestrating er al na korte tijd waarschijnlijk snel slorig uit zal komen te zien. Tevens, opsluitbanden zijn hedendaags vrij goedkoop te krijgen, en dit maakt het nog eens extra interessant. En voor al wat het te bieden heeft is het zeker iedere eurocent waard, want de extra levensduur die je hiermee creëert, en de kosten die je hiermee bespaart op de aanleg van een nieuw terras, zijn immens groot!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *